tiistai 5. helmikuuta 2013

Isla tuli kotiin! Falco on valmis kilpailuun :)

Lähdimme tänään hakemaan omaa prinsessaamme kotiin. Onneksi sille tuli ainoastaan kolme pentua, nyt se ei ole läheskään niin kuluneen näköinen kuin jos sillä olisi ollut 8 pentua. Nisät vähän roikkuu ja niissä on vähän "kulumaa", tottakai lihakset ovat pienemmät, on tullut vähän läskiä kylkiin, mutta ei mitään katastrofia kuitenkaan. Huomenna menemme ensimmäisiin treeneihin pitkään aikaan, tyttö on varmaan aika innoissaan.

Nyt löytyy lisää kuvia pennuista, uudet kuvat ovat otettuja 30.1 ja tänään 5.2.

Olen nyt koko syksyn ja talven tähän asti harjoitellut Falcon kanssa keskiviikkoisin agilityä ja myös käynyt toko-kurssin. Kun aloitimme agilityn syksyllä Falco ei ollut oikein kiinnostunut, se alitti hyppyesteiden rimat, meni hitaasti, eikä oikein katsonut ohjeita. Meidän ensimmäiset kerrat olivat lähinnä motivointia. Hyppyesteet olivat medi-korkeudella ja se sai tosi paljon namuja koko radan aikana. En vaatinut kovinkaan monta estettä putkeen, ennen kuin se sai pitää tauon. Melko pian rupesi näkymään tulosta, Falco rupesi innostumaan taas lajista, se seuraa ohjeita ja tekee mielellään. Sille on jopa tullut paljon, siis paljon, enemmän vauhtia!

Se on aika erikoinen ohjata, se ei nimittäin kestä kovinkaan paljon erikoiskuvioita. Jos käännän sille selän ja yritän tehdä esim "persejätön", se tulee epävarmaksi ja lähtee ihan minne sattuu. Aluksi se ei kestänyt ollenkaan että minun vauhtini hidastui tai pysähtyi. Joskus on vain tehtävä niin, että ohjaaja hidastuu, mutta koiran pitää jatkaa esteen ympäri. Tämmöisessä tapauksessa pelkkä käden jatkuva liike ei sille riittänyt, minun piti jatkaa liikettä koko yläkropallani. Näytin varmaan aikalailla japanilaiselta puistojumppaajalta, kun tein ylisuuria liikkeitä yläkropalla ja käsivarsilla :D Falco ei myöskään pystynyt menemään banaaninmuotoiseen putkeen, jos minä juoksin ulkopuolelle. Koira meni kiltisti putkeen, mutta heti kun se huomasi putken kääntyvän värään suuntaan, se tuli takaisin ulos. Treenasin ahkerasti putkia edestakaisin, sokeita aukkoja jne ja yhtäkkiä Falco ymmärsi jutun juonen.

Falcolla ei ole mitään ongelmia jäädä paikoilleen alussa, kontaktien tai keinun kanssa, joten kunhan minä muistan ohjata kunnolla, se menee radan helposti. Jos sille tulee liian kiire, eli olen liikaa sen edellä, se rupeaa pudottelemaan rimoja. Kepit menee hyvin, joskus se haluaa vähän fuskata 2. ja 3. viimeisen kepin kohdalla, mutta jos ohjaan vähän tueksi, sekin onnistuu hyvin. Nyt pitää tutkia missä olisi joku sopiva kilpailu täällä lähellä :)

Toko-treeneissä ollaan käyty perusjuttuja läpi, pientä hiomista siellä täällä, mutta yleisesti ottaen olen aika tyytyväinen sen suorituksiin. Nyt pitäisi vain anoa erikoislupaa kuurouden takia, jotta saisin käyttää käsimerkkejä. Nouto ei edisty, ei sitten yhtään! Falco ei kerta kaikkea suostu pitämään kapulaa suussa yhtään kauemmin kuin 0,5 sekuntia, ellei se liiku minua kohti samalla. Sivulletulo kapula suussa, istuminen kapula suussa, ylipäätänsäkin miettiminen kapula suussa on sille vähintään yksi asia liikaa. Metallinen tai puinen kapula, ei mitään merkitystä, se ei pidä sitä kunnolla, se pureskelee ja heittelee sitä.

1 kommentti:

  1. Hauskat kuulumiset! :)
    Pantteri lähtee tänään uuteen kotiin.
    Saa varmaan kopioida täältäkin kuvat pentu-CD:lle? :)
    Miten olisi Seinäjoen kisat? :) http://palvelut.agilityliitto.fi/ilmo/?PHPSESSID=1429c2da381176364d9bc53aca56e652&osio=kilpailulista&sort=1&tasot[]=1&tasot[]=2&tasot[]=3&kennelpiiri=21&vuosi=2013&kk=2&seura=0&login=1

    VastaaPoista