maanantai 25. helmikuuta 2013

Dexter työleirillä

Nyt ollaan päästy vauhtiin Islan treenien kanssa ja meitä kehotettiin jo menemään kilpailuun :) Isla tekee taas kaikkensa treeneissä.

Isla on nyt myös löytänyt sisäisen vetokoiransa. Se on ollut vähän takkuaava, kun se on koko ajan kysellyt minne mennään ja mitä tehdään, kääntynyt ympäri ja ollut enemmän tiellä kuin auttanut. Se on tietysti yrittänyt parhaansa, mutta ei ole vain ymmärtänyt mistä on kyse. Nyt se yhtäkkiä sai hehkulampun syttymään ja se tietää että eteenpäin pitää pyrkiä, emäntä tulee aina perässä, vauhdista riippumatta.

Meillä oli viikonloppuna kaverin australianpaimenkoira Dexter hoidossa ja se raukka joutui myös vetohommiin. Ensin se ei ymmärtänyt tietenkään alkuunkaan mistä oli kyse, se pomppi vain tasajalkaa minun vierellä. Hetken päästä laitoin sen kuitenkin remmiin kiinni ja se sai juosta Islan vierellä ja silloin sille jotenkin aukesi jutun juonen. Se vaikutti kilpailevan Islan kanssa kumpi pääsee ensimmäisenä perille.

Meillä oli myös yhdessä vaiheessa yhden kaverin whippetkin mukana vetämässä. Se osaa kyllä sen homman, mutta se ei oikein toiminut valjakossa muiden kanssa. Poispäin sen emännästä se juoksi meidän takana ja takaisinpäin se juoksi paljon nopeammin kuin muut, lisäksi se kiihtyi niin paljon että se rupesi komentamaan Dexteriä kesken vedon. Tästä seurasi pieni sekasorto ja pari kertaa mentiin nurin, vaikka oli lainassa kaverin tosi hyvä potkukelkka, jolla oli helppo ohjata.

Lauantaina käytiin kokeilemassa henkilöetsintää Merenkurkun saksanpaimenkoiraliitossa. Isla innostui heti ideasta, etsiä jonkun ihmisen metsästä, jolla oli lelu. Tosi helppo ja hauska homma, tuumasi Isla. Jälkeenpäin sekä Isla että Dexter sai riehua kaverin saksanpaimenkoiran kanssa.

Dexter oli kuulemma tosi väsynyt kotiin päästyään, raukka kun oli joutunut meidän työleirille, jossa oli vetotöitä sekä lauantaina että sunnuntaina. Lisäksi oli kevyttä tokotreeniä ja ympärivuorokautista vahtivuoroa. Dexter asuu omakotitalossa, joten nyt se luuli että kaikki naapureiden liikkumiset rappukäytävässä kuului meille, se ilmoitti niistä ahkerasti, mutta onneksi aika hillitysti. Lunta tippui myös koko ajan katolta, joten Dexter luuli että siitäkin piti meille ilmoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti